Utmaning 2

En dag utan skärmar, ingen TV, ingen mobil, ingen dator… det låter ju inte så svårt. För mig lät det som en mardröm. Jag ser min telefon som en förlängning av mig själv, för mig är internet lika viktigt som bröd och vatten. Eller jag kanske överdriver lite men jag insåg att det skulle vara svårt.

Första hindret var svt:s julkalender som vi tittar på varje morgon, i morse fick jag lyssna på den. Sedan var det ju det här med tid, när jag tittar på klockan så tittar jag på min mobil. Idag fick jag snällt lägga tillbaks telefonen som jag dragit upp ur fickan och nöja mig med att jag inte hade några direkta tider att passa.

Det näst svåraste var alla dom där tillfällena när jag stod och väntade på något som när den valhänta killen i bokaffären skulle slå in julklappar åt mig. Vid sådana situationer brukar jag kolla av mobilen, se om jag fått något mail, kolla facebook osv. Men nu fick jag snällt stå och se på när han taffligt slog in paketen.

Det värsta var dock den vanliga fritiden då jag inte riktigt orkade göra något annat. Som nu på kvällskvisten när jag var för trött att läsa bok och inte orkade städa köket. Då skulle man vilja spela lite Minecraft eller facebooka lite, inte idag. Så jag läste istället, men när jag nästan somnade satte jag mig och rimmade till julklapparna som jag införskaffat dagen till ära. Det blev två bra rim, ett ganska bra och ett halvfärdigt.

Summerar man dagen så kan jag säga att det var ganska jobbigt att bryta ett vanemönster, det var stundtals ganska tråkigt men självklart inte omöjligt. Imorgon ska jag göra kanelutmaningen.

/Niklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *